Osnovni tipi električnega ogrevanja

Ikona - ventilatorsko ogrevanje-min

VENTILATORSKO OGREVANJE

Ventilatorski grelniki vam med vsemi tipi omogočajo najhitrejše ogrevanje prostorov z oddajanjem toplote preko grelca, ki jo v prostor usmerjeno oddajajo s pomočjo vgrajenega ventilatorja. Prednost ventilatorskih grelnikov je v njihovi hitrosti ter predvsem majhnosti, saj zaradi močnih grelnih teles zavzamejo manj prostora od ostalih tipov električnega ogrevanja. Radiatorji morajo biti nameščeni višje na steno, da se onemogoči dostop otrokom (visoke temperature) ter da segret zrak ne prehaja usmerjeno v tla ampak višje v prostoru.  (Radialight® Windy in Radialight® Quadro)

Ikona - oddajanje toplote-min

OGREVANJE Z ODDAJANJEM TOPLOTE PREKO POVRŠINE

Izdelki, ki oddajajo toploto preko segrevanja svoje površine, so primarno namenjeni ogrevanju in sušenju brisač, z neposrednim oddajanjem toplote v prostor pa le-tega tudi ogrejejo. Prednost izdelkov je, da se površine ne segrejejo do temperatur, ki bi povzročale poškodbe, zaradi večjih dimenzij pa vam omogočajo sušenje in ogrevanje več brisač hkrati.  (iVIGO EHR PRO)

Ikona - konvektorsko ogrevanje-min

KONVEKTORSKO OGREVANJE

Tehnologija ogrevanje s konvektorskim radiatorjem temelji na pojavu naravne konvekcije: vroč zrak, ki ga oddaja naprava, se v prostoru dviga, medtem ko hladen zrak pada. Prednost izdelkov je v oddajanju prijetne in enakomerno porazdeljene toplote, radiatorji pa zaradi vgrajenih nizkotemperaturnih grelcev ne povzročajo izgorevanje prahu in kisika. Konvektorski radiatorji ne omogočajo sušenja brisač, saj morajo zaradi naravnega dvigovanja zraka zgornje reže radiatorja ostati odkrite. (Glamox 3001, Glamox H30, Glamox H40, Glamox H60, Vigo EPK PRO)

Ikona - hibridno ogrevanje-min

HIBRIDNO OGREVANJE (konvekcija + IR)

Združuje naravno konvekcijo ter sevalno telo (IR) in med vsemi tipi ogrevanja omogoča najprijetnejše in cenovno najugodnejše ogrevanje, saj se toplota razprši hitro in z manjšo porabo energije, kot pri ostalih sistemih. Prednost izdelkov je, da želeno temperaturo dosežemo s principom konvekcije, nato pa vzdržujemo s sevalno ploščo, nameščeno na sprednji strani radiatorja. Ko je temperatura okolja stabilna, se poraba zmanjša zaradi izklopa konvekcijskega sistema in prehoda v sevalni sistem.  (Radialight® KLIMA, Radialight® DEVA in Radialight® ICON)