Glamox

Zakaj je električno ogrevanje prava izbira?

Nakup električnih grelnikov je optimalna odločitev, saj je električno energijo enostavno regulirati. Električni grelniki z sodobnimi digitalnimi ali WiFi termostati imajo hiter reakcijski čas pri ogrevanju prostorov in zagotavljajo vrhunsko udobje ob nizkih stroških, kar omogoča prožnost glede varčevanja z energijo. Naravna toplota okolice se ustvarja s sončno energijo, električnimi napravami, lučmi in prisotnostjo ljudi. Električni grelniki z natančnimi termostati in pravilno zasnovo reagirajo takoj, ko se soba ogreje zaradi vplivov, ki povzročajo toploto okolice – tako se izognete neprijetnim in previsokim temperaturam zaradi neodzivnosti na spremembe v prostoru ter hkrati prihranite energijo in zmanjšate stroške.

Prednosti izdelkov Glamox

Grelniki Glamox niso konvektorski grelniki, temveč delujejo na osnovi naravnega procesa kroženja zraka, zato predstavljajo varčne električne grelnike, katerih zasnova omogoča minimalno porabo električne energije. Izdelki Glamox niso samo varčni, temveč jih odlikuje tudi sodoben design, kjer imate kot uporabnik možnost izbire med različnimi modeli in barvami. Grelniki Glamox zagotavljajo zdravju prijazno okolje, pri čemer v primerjavi z ostalimi vrstami ogrevanja ne izsušujejo zraka, saj delujejo na principu naravnega kroženja zraka v prostoru, kjer z izčrpavanjem hladnega zraka v prostor vračajo topel zrak, njihovo delovanje pa je tudi popolnoma neslišno. Prednost izdelkov Glamox je prav tako tudi kakovostna izdelava, pri čemer proizvajalec zagotavljajo garancijski rok kar 5 let. Montaža in uporaba grelnikov Glamox je enostavna in hitra, možnost uporabe digitalnih termostatov, WiFi termostatov in GSM regulatorjev pa zagotavlja uporabniku prilagojene nastavitve ogrevanja, kar je še posebej primerno za uporabo tovrstnega ogrevanja pisarniških prostorov, vikendov in lokacijsko oddaljenih objektov (možnost regulacije vklopa grelnika preko WiFi termostata ali GSM enote glede na čas prihoda).

Kako izbrati moč grelnika?

Potrebna moč grelnika je odvisna od velikosti prostora, izolacije in povprečne zunanje temperature. Več o tem lahko preberete TUKAJ.

Kako izbrati pravi grelnik?

Izberite izdelek, ki vam je všeč – več let bo na vaši steni! Nato začnite z velikostjo prostora. Priporočamo približno 60-70 W na m2 v blagem podnebju. Glede na to, ali je vaš dom dobro izoliran ali ne, se lahko zahteve po moči razlikujejo od 40 do 140 W na m2 . Za otroške sobe vedno priporočamo močnejše grelnike, kot je potrebno glede na površino prostora, saj bo v tem primeru temperatura površine izdelka nižja. Več o tem lahko preberete TUKAJ.

Kako na izbor moči grelnika vpliva višina prostora?

Vsa naša priporočila temeljijo na normalni višini stropa 2,4 m. Če so zgornje meje prostorov višje, izberite močnejši grelnik. Na primer: za ogrevanje prostora 10 m2 po navadi priporočamo grelnik moči 800 W. V primeru, da je višina stropa 3 m pa morate izbrati grelnik z močjo najmanj 1000 W.

Lahko namestim dva grelnika enega ob drugega?

Pri namestitvi grelnikov enega ob drugega ni omejitev – med dvema grelnikom priporočamo najmanj 5 cm prostora.

Na zaslonu utripa rE. Kaj to pomeni?

Oznaka rE utripa na zaslonu v primeru, ko je električno napajanje prekinjeno več kot 24 ur. Grelnik bo še naprej ogreval prostor, vendar le na tovarniško nastavitev 17 °C oziroma na najnižjo potrjeno temperaturo, da bi se izognili nepričakovani porabi električne energije. V tem primeru bodo izbrisani tudi vsi programi, ki jih je potrebno ponovno nastaviti.

 

Grelnik ne deluje, zaslon termostata ja zatemnjen

Najprej preverite oskrbo grelnika z električno energijo. Za normalno delovanje morajo imeti vsi grelniki termostat – grelnike brez termostata je potrebno preizkusiti z vgrajenim termostatom. Stikalo ON/OFF nastavite na ON, termostat nastavite na maksimum. Če se grelnik segreje, je delovanje normalno. Če se grelnik ne segreje zamenjajte termostat in delovanje preizkusite ponovno. Če delovanje še vedno ni normalno je potrebno zamenjati grelec ali termostat – pokličite nas na kontaktno številko 080/88 20.

Termostat ne deluje. Kaj naj naredim?

Ko termostat ne deluje ga namestite na grelec in opravite zgoraj opisani test. Digitalne termostate lahko ponastavite tako, da med tem ko grelnik vklopite z gumbom ON držite tipko 15 sekund. Termostat nastavite na maksimum. Če se grelnik segreje, termostat nastavite na temperaturo, ko se gretje izklopi. Postopek ponovite nekajkrat. Če se ogrevanje vklopi/izklopi pri isti temperaturi, to pomeni, da termostat deluje pravilno. V kolikor to ne drži nas pokličite nas na kontaktno številko 080 88 20.

Grelnik se izklopi preden doseže želeno temperaturo (glede na merjenje temperature v prostoru)

Termostat nastavite na višjo temperaturo. Če deluje, potem je delovanje termostata pravilno, vendar ga je potrebno kalibrirati. Za pravilen postopek si oglejte navodila za uporabo.

Kako lahko grelnik priklopim na WiFi?

  1. Prenesite aplikacijo Adax Wi-Fi in nastavite uporabnika.
  2. Za namestitev novih grelnikov pritisnite ikono s tremi vodoravnimi prečkami zgoraj levo. Ko se pojavi meni, izberite »Heaters«.
  3. Pritisnite ikono +.
  4. Vnesite SSID in geslo Wi-Fi, držite tipke + in – na termostatu.
  5. Tipko – držite, dokler se na prikazovalniku grelnika ne prikaže SC. Poiščite grelnik v aplikaciji.
  6. Grelnik poimenujte. Na seznamu izberite grelnik in pritisnite Save.

WiFi aplikacija ne najde grelnika

Pri povezovanju ali nadgradnji morata biti mobilni telefon in usmerjevalnik priključena na isto omrežje. Usmerjevalnik morate nastaviti na 2,4 GHz in WPA2. Če imate dvopasovni usmerjevalnik, ki lahko deluje na 2,4 GHz in 5 GHz, priporočamo, da ga med povezovanjem nastavite na 2,4 GHz. Po vzpostavljeni povezavi lahko usmerjevalnik ponastavite na prvotno nastavitev.