Glamox

Nakup električnih grelnikov je optimalna odločitev, saj je električno energijo enostavno regulirati. Električni grelniki z sodobnimi digitalnimi ali WiFi termostati imajo hiter reakcijski čas pri ogrevanju prostorov in zagotavljajo vrhunsko udobje ob nizkih stroških, kar omogoča prožnost glede varčevanja z energijo. Naravna toplota okolice se ustvarja s sončno energijo, električnimi napravami, lučmi in prisotnostjo ljudi. Električni grelniki z natančnimi termostati in pravilno zasnovo reagirajo takoj, ko se soba ogreje zaradi vplivov, ki povzročajo toploto okolice – tako se izognete neprijetnim in previsokim temperaturam zaradi neodzivnosti na spremembe v prostoru ter hkrati prihranite energijo in zmanjšate stroške.

Grelniki Glamox niso konvektorski grelniki, temveč delujejo na osnovi naravnega procesa kroženja zraka, zato predstavljajo varčne električne grelnike, katerih zasnova omogoča minimalno porabo električne energije. Izdelki Glamox niso samo varčni, temveč jih odlikuje tudi sodoben design, kjer imate kot uporabnik možnost izbire med različnimi modeli in barvami. Grelniki Glamox zagotavljajo zdravju prijazno okolje, pri čemer v primerjavi z ostalimi vrstami ogrevanja ne izsušujejo zraka, saj delujejo na principu naravnega kroženja zraka v prostoru, kjer z izčrpavanjem hladnega zraka v prostor vračajo topel zrak, njihovo delovanje pa je tudi popolnoma neslišno. Prednost izdelkov Glamox je prav tako tudi kakovostna izdelava, pri čemer proizvajalec zagotavljajo garancijski rok kar 5 let. Montaža in uporaba grelnikov Glamox je enostavna in hitra, možnost uporabe digitalnih termostatov, WiFi termostatov in GSM regulatorjev pa zagotavlja uporabniku prilagojene nastavitve ogrevanja, kar je še posebej primerno za uporabo tovrstnega ogrevanja pisarniških prostorov, vikendov in lokacijsko oddaljenih objektov (možnost regulacije vklopa grelnika preko WiFi termostata ali GSM enote glede na čas prihoda).

Potrebna moč grelnika je odvisna od velikosti prostora, izolacije in povprečne zunanje temperature. Več o tem lahko preberete TUKAJ.

Izberite izdelek, ki vam je všeč – več let bo na vaši steni! Nato začnite z velikostjo prostora. Priporočamo približno 60-70 W na m2 v blagem podnebju. Glede na to, ali je vaš dom dobro izoliran ali ne, se lahko zahteve po moči razlikujejo od 40 do 140 W na m2 . Za otroške sobe vedno priporočamo močnejše grelnike, kot je potrebno glede na površino prostora, saj bo v tem primeru temperatura površine izdelka nižja. Več o tem lahko preberete TUKAJ.

Vsa naša priporočila temeljijo na normalni višini stropa 2,4 m. Če so zgornje meje prostorov višje, izberite močnejši grelnik. Na primer: za ogrevanje prostora 10 m2 po navadi priporočamo grelnik moči 800 W. V primeru, da je višina stropa 3 m pa morate izbrati grelnik z močjo najmanj 1000 W.

Pri namestitvi grelnikov enega ob drugega ni omejitev – med dvema grelnikom priporočamo najmanj 5 cm prostora.

Oznaka rE utripa na zaslonu v primeru, ko je električno napajanje prekinjeno več kot 24 ur. Grelnik bo še naprej ogreval prostor, vendar le na tovarniško nastavitev 17 °C oziroma na najnižjo potrjeno temperaturo, da bi se izognili nepričakovani porabi električne energije. V tem primeru bodo izbrisani tudi vsi programi, ki jih je potrebno ponovno nastaviti.

 

Najprej preverite oskrbo grelnika z električno energijo. Za normalno delovanje morajo imeti vsi grelniki termostat – grelnike brez termostata je potrebno preizkusiti z vgrajenim termostatom. Stikalo ON/OFF nastavite na ON, termostat nastavite na maksimum. Če se grelnik segreje, je delovanje normalno. Če se grelnik ne segreje zamenjajte termostat in delovanje preizkusite ponovno. Če delovanje še vedno ni normalno je potrebno zamenjati grelec ali termostat – pokličite nas na kontaktno številko 080/88 20.

Ko termostat ne deluje ga namestite na grelec in opravite zgoraj opisani test. Digitalne termostate lahko ponastavite tako, da med tem ko grelnik vklopite z gumbom ON držite tipko 15 sekund. Termostat nastavite na maksimum. Če se grelnik segreje, termostat nastavite na temperaturo, ko se gretje izklopi. Postopek ponovite nekajkrat. Če se ogrevanje vklopi/izklopi pri isti temperaturi, to pomeni, da termostat deluje pravilno. V kolikor to ne drži nas pokličite nas na kontaktno številko 080 88 20.

Termostat nastavite na višjo temperaturo. Če deluje, potem je delovanje termostata pravilno, vendar ga je potrebno kalibrirati. Za pravilen postopek si oglejte navodila za uporabo.

Aplikacija Adax WiFi je na voljo za iOS/Apple in Android pametne naprave – aplikacija WiFi in uporaba vseh storitev je brezplačna. Uporaba aplikacije vam omogoča upravljanje in nadzor grelnika od kjerkoli na svetu, kjer je vsaj 3G pokritost omrežja na vaši pametni napravi. Z WiFi termostati tako lahko prilagodite in nastavite program ogrevanja tako, da boste vedno prišli v prijetno ogreto stanovanje, hišo, pisarno ali ostale prostore.

Pri povezovanju telefona z aplikacijo “Adax WiFi” mora biti telefon nastavljen na vaše domače WiFi omrežje in frekvenčni pas 2,4 GHz. Če imate več grelnikov priporočamo, da vklapljate po en grelnik naenkrat. Z naše spletne strani lahko prenesete tudi priročnik za upravljanje aplikacije WiFi.

 1. Prenesite aplikacijo Adax Wi-Fi in nastavite uporabnika.
 2. Za namestitev novih grelnikov pritisnite ikono s tremi vodoravnimi prečkami zgoraj levo. Ko se pojavi meni, izberite »Heaters«.
 3. Pritisnite ikono +.
 4. Vnesite SSID in geslo Wi-Fi, držite tipke + in – na termostatu.
 5. Tipko – držite, dokler se na prikazovalniku grelnika ne prikaže SC. Poiščite grelnik v aplikaciji.
 6. Grelnik poimenujte. Na seznamu izberite grelnik in pritisnite Save.

Pri povezovanju ali nadgradnji morata biti mobilni telefon in usmerjevalnik priključena na isto omrežje. Usmerjevalnik morate nastaviti na 2,4 GHz in WPA2. Če imate dvopasovni usmerjevalnik, ki lahko deluje na 2,4 GHz in 5 GHz, priporočamo, da ga med povezovanjem nastavite na 2,4 GHz. Po vzpostavljeni povezavi lahko usmerjevalnik ponastavite na prvotno nastavitev.

Večina usmerjevalnikov ima dva načina za povezavo z internetom, bodisi preko frekvenčnega pasu 2,4 GHz ali 5 GHz – pri nastavitvi vedno uporabljajte frekvenčni pas 2,4 GHz. Na seznamu WiFi na pametnem telefonu boste videli dve skoraj identični imeni Mitt-Nett in Mitt-Nett-5G. Večina povezav preko frekvenčnega pasu 5 GHz je označena z “-5G” v omrežnem imenu. Grelniki Glamox se povezujejo samo preko frekvenčnega pasu 2,4 GHz, zato mora biti telefon priključen na omrežje brez oznake »-5G«. Na novih usmerjevalnikih Mesh so pasovi 2,4 GHz in 5 GHz združeni v eno samo SSID omrežno ime – v tem primeru bo pri povezovanju težko videti ali je telefon priključen na frekvenčni pas 2,4 GHz ali 5 GHz. Nekateri usmerjevalniki vam zato omogočajo funkcijo v aplikaciji, kjer se lahko “zaklenejo” in prenašajo samo na 2,4 GHz. Če je pametni telefon priključen na frekvenčni pas 5 GHz, ga grelnik ne bo našel in posledično tudi ne bo nameščen. Adax WiFi aplikacija se lahko uporablja tudi preko 4G mobilnega usmerjevalnika pri npr. uporabi v kontejnerjih brez fiksnega interneta. Poraba podatkov na mesečni rabi pri uporaba Adax WiFi aplikacije bo približno 100 – 150 MB na grelnik.

Če spremenite usmerjevalnik ali gesla ali imena obojega, morate grelnike izbrisati iz aplikacije Adax WiFi, ponastaviti in ponovno namestiti. Razlog za to je, da so grelniki in vaše omrežje povezani z varnostnimi funkcijami. V primeru, da grelnikov ne boste ponovno namestili, boste izgubili možnosti spreminjanja želene temperature itd.

 1. Želeno temperaturo nastavite s tipkama 5 (+) in 6 (-) na termostatu.
 2. Zaklepanje termostata – termostat lahko zaščitite pred neželeno uporabo, tako da otroci in drugi ne morejo spreminjati nastavitev. Ta funkcija se vklopi/izklopi tako, da držite gumb 4 (OK) 5 sekund, dokler ne utripa CC. Za izklop zaklepanja tipk ponovite postopek.
 3. Vklop/izklop osvetlitve zaslona – ta funkcija se vklopi/izklopi tako, da držite gumba 6 (-) in 4 (OK) 5 sekund, dokler zaslon trikrat ne utripne. Zaslon (številke) se bo izklopil 30 sekund po nastavitvi in vklopil s pritiskom na katerokoli tipko (+, – ali OK).

Adax proizvaja Glamox grelnike z WiFi termostati od jeseni 2016. Termostati imajo lastno programsko opremo imenovano firmware. Programska oprema nadzoruje povezavo grelnikov z aplikacijo Adax WiFi in vsemi povezanimi funkcijami. Vdelana programska oprema se nenehno posodablja, da omogoča podpiranje novih funkcij in popravke napak za podporo posodobitvam iz iOS/Apple in Android sistemov. Priporočamo, da imate vedno najnovejšo različico – podrobnosti pa najdete v razdelku »Izdelek (Product)« v meniju aplikacije WiFi.

Če imate težave s povezavo ali drugimi napakami s termostatom, imate morda nameščeno starejšo različico vdelane programske opreme. Termostati se enostavno zamenjajo, ni treba zamenjati celotnega grelnika, temveč samo termostatsko enoto. Na zadnji strani zaslona na termostatu je preprosto ključavnica – nagnite zaklep ključavnične sponke in snamete termostat. Na dnu termostatske enote je nalepka in štiri številke v zgornjem desnem kotu, na primer »1726« sta leto in teden, ko je bil termostat izdelan. Težave s termostati in rešitve:

 • Zaslon termostata utripa – posodobite najnovejšo vdelano programsko opremo.
 • Na zaslonu se prikazuje 88 in ne 18 – preprosto posodobite najnovejšo programsko opremo.
 • Če se grelnik uporablja ročno brez povezave z aplikacijo z zgoraj omenjeno težavo, je treba termostat zamenjati – kontaktirajte nas preko maila info@silenos-ogrevanje.si ali pokličite 080/88 20.
 • Grelnik izgublja povezavo z aplikacijo – temperatura termostata prikazuje »-«. Vklopite/izklopite grelnik s stikalom ON/OFF.
 • Če želite uporabljati grelnik samo ročno, brez uporabe aplikacije/povezave preko pametnega telefona, lahko termostat zamenjate z digitalnim termostatom brez funkcije WiFi.
 1. Ponastavitev na tovarniške nastavitve – Držite “+”, “-” in “OK”, dokler na zaslonu ne utripa oznaka “rE” in se nato prikaže oznaka 20 stopinj.
 2. V primeru izpada električnega toka, se bo grenik samodejno preklopil v način ogrevanja zadnje nastavljene temperature takoj, ko se električna energija vrne.
 3. Ko je grelnik povezan na aplikacijo WiFi, se zaklepanje termostata aktivira prek aplikacije WiFi in ne ročno na termostatu.
 4. Vklop/izklop osvetlitve zaslona – ta funkcija se vklopi/izklopi tako, da držite gumba 6 (-) in 4 (OK) 5 sekund. Lučka (številke) se bo ugasnila po 30 sekundah in se ponovno prižgala s pritiskom na katerokoli tipko (+, – ali OK).

V uporabniškem priročniku za WiFi boste našli podroben opis vseh funkcij za uporabo, varčevanje z energijo in daljinski nadzor vaših Glamox WiFi izdelkov.