Kako pravilno namestiti grelnik

Kako pravilno namestiti električni radiator?

Lokacija postavitve električnega radiatorja vpliva na učinkovitost segrevanja prostora. Če upoštevate nekaj preprostih pravil, lahko prihranite električno energijo, denar in zmanjšate vplive na okolje.

1. Električni radiator namestite pod okno

Najbolj optimalna postavitev električnih radiatorjev je pod okni. V primeru, da nimate zadostne višine za postavitev električnega radiatorja normalne višine, lahko izberete ožjo L varianto – ti električni radiatorji so daljši in nižji. Z nameščanjem električnih radiatorjev pod okna segrejete hladen zrak, ki se spušča iz okenskih površin, izognete pa se tudi pasovom hladnega zraka pri tleh.

2. Električnih radiatorjev ne zakrivajte s pohištvom

Če pred električni radiator postavite pohištvo, bo kroženje toplote po prostoru ovirano. Pri namestitvi električnih radiatorjev pazljivo načrtujte, kje bo pohištvo nameščeno, da zagotovite dobro distribucijo toplote in ne porabite več električne energije kot je potrebno.

3. Več manjših električnih radiatorjev zagotavlja bolj enakomerno ogrevanje kot en sam močnejši

V primeru, da želite ogrevati zelo velik prostor, je smiselno uporabiti več virov toplote. Če izberete več manjših električnih radiatorjev, se bo toplota širila na različnih delih prostora, pri čemer se boste izognili zahtevam po visokih temperaturah gretja enega samega električnega radiatorja.

4. Namestitev na steno

Električni radiatorji morajo biti na steni nameščeni vsaj 10 cm od tal in imeti 10 cm proste površine pred drugimi predmeti, kot je npr. kavč. Na pokrovu embalaže boste našli predlogo in navodila za namestitev električnega radiatorja na steno.