Kako pravilno namestiti grelnik

Kako pravilno namestiti grelnik?

Lokacija postavitve grelnika vpliva na učinkovitost segrevanja prostora. Če upoštevate nekaj preprostih pravil, lahko prihranite električno energijo, denar in zmanjšate vplive na okolje.

1. Grelnik namestite pod okno

Najbolj optimalna postavitev grelnikov je pod okni. V primeru, da nimate zadostne višine za postavitev grelnika normalne višine, lahko izberete ožjo L varianto – ti grelniki so daljši in nižji. Z nameščanjem grelnikov pod okna segrejete hladen zrak, ki se spušča iz okenskih površin, izognete pa se tudi pasovom hladnega zraka pri tleh.

2. Grelnikov ne zakrivajte s pohištvom

Če pred grelnik postavite pohištvo, bo kroženje toplote po prostoru ovirano. Pri namestitvi grelnikov pazljivo načrtujte, kje bo pohištvo nameščeno, da zagotovite dobro distribucijo toplote in ne porabite več električne energije kot je potrebno.

3. Več manjših grelnikov zagotavlja bolj enakomerno ogrevanje kot en sam močnejši grelnik

V primeru, da želite ogrevati zelo velik prostor, je smiselno uporabiti več virov toplote. Če izberete več malih grelnikov, se bo toplota širila na različnih delih prostora, pri čemer se boste izognili zahtevam po visokih temperaturah gretja enega samega grelnika.

4. Namestitev na steno

Grelniki morajo biti na steni nameščeni vsaj 10 cm od tal in imeti 10 cm proste površine pred drugimi predmeti, kot je npr. kavč. Na pokrovu embalaže boste našli predlogo in navodila za namestitev grelnika na steno.