Električni grelniki VIGO so naprave, ki porabljeno električno energijo s 100% učinkovitostjo pretvorijo v toploto. Namestitev naprave je preprosta – priložene samostoječe konzole enostavno namestite na napravo, z dodano ročko pa lahko grelnik enostavno prenašate med prostori. Samostoječi električni grelniki VIGO zagotavljajo udobno in varno ogrevanje domov, poslovnih prostorov, pisarn, trgovin, bolnic, šol, počitniških hiš, poletnih rezidenc in montažnih objektov, saj z razponom izdelkov predstavljajo rešitev ogrevanja skladno z vašimi potrebami.

Odprtina za izhod toplote se nahaja na zgornjem delu sprednje stranice – namenjena je usmerjanju toplote proti sredini prostora. Takšna namestitev zmanjšuje možnost nabiranja prahu neposredno nad grelnim elementom.

INOVATIVNO DOGREVANJE

Grelniki VIGO EPK imajo priložene samostoječe konzole, ki jih enostavno namestite, ter že vgrajeno ročko za prenašanje grelnika. Zahvaljujoč tem funkcijam grelnik predstavlja odlično rešitev za dogrevanje v prehodnih obdobjih, saj ga enostavno prenašate med prostori, ki jih želite dogreti. S tem se izognete nakupu več naprav, prihranite pa tudi ob samem nakupu, saj so potrebni dodatki že vključeni v paket. Izgled grelnikov v inox in leseni različici se hkrati odlično zlije v vsak ambient.

GRELNI ELEMENT

Grelni element oblike X je izdelan iz površinsko obdelanega aluminija. Oblika grelnega elementa omogoča večjo površino elementa in edinstveno porazdelitev toplote, kar zmanjša površinsko temperaturo. Zaradi oblike grelnega elementa, ki omogoča nizko površinsko temperaturo, VIGO grelniki zagotavljajo čistejše notranje okolje.

DIGITALNI TERMOSTAT

Želeno temperaturo lahko enostavno prilagajate z digitalnim termostatom. V trenutku, ko temperatura v prostoru doseže nastavljeno temperaturo grelnika, naprava prekine porabo električne energije. Digitalni termostat zagotavlja nizko porabo energije s porabo le zahtevane količine električne energije.

VARNOSTNE FUNKCIJE

VIGO grelniki imajo vgrajeno varnostno funkcijo, ki preprečuje pregrevanje grelnega elementa. Dodatna varnostna funkcija grelnika je vezana na blokado toplega zraka, v primeru, da so zgornje odprtine prekrite z kakšnim predmetom – v tem primeru termostat zazna blokado in prekine delovanje grelnika.

OTROŠKA VARNOSTNA ZAŠČITA

Otroška varnostna zaščita preprečuje nepooblaščeno ali nedovoljeno uporabo gumbov na termostatu in zagotavlja varno uporabo, še posebej v domovih z malimi otroci.

IZHOD TOPLOTE

VIGO grelniki ustvarjajo toploto z ogrevanjem hladnega zraka, ki se zadržuje ob tleh in prehaja skozi reže v grelni element. Zrak se skozi naravni proces kroženja dvigne do grelnega elementa, ki ga segreje, kar povzroči, da se zrak dvigne in potuje skozi zgornje odprtine grelnika v prostor – kar predstavlja ustvarjanje naravne toplote. Zgornje odprtine za izhod toplote so oblikovane tako, da omogočajo zdravo in učinkovito ogrevanje, prav tako pa tovrstno ogrevanje ne povzroča prahu in saj.

REŠITEV OGREVANJA ZA ALERGIKE IN ASTMATIKE

Aluminijasti grelni element v VIGO grelnikih je zasnovan tako, da površinska temperatura ne preseže 225°C – to je temperatura izgorevanja prahu. Površina grelnega elementa je zaradi njegove oblike večja, kar omogoča nizko temperaturo grelnega elementa in posledično preprečuje izgorevanje prahu in nastanek slabih vonjav. Izdelek je zaradi teh lastnosti priporočljivo ogrevanje tako za osebe z alergijami kot tudi za astmatike.

INDIKATOR PORABE ENERGIJE

Indikator porabe energije na digitalnem termostatu prikazuje povečanje in zmanjšanje porabe električne energije. Indikator ima štiri stopnje, kjer vsaka stopnja prikazuje 25% moči grelnika.

PROGRAMIRANJE TERMOSTATA

Digitalni termostat omogoča nastavitev ogrevanja, kjer lahko termostat nastavite na vklop grelnika v časovnem okvirju naslednjih 48 ur in izklop v časovnem okvirju 8 ur.

Tabela - Vigo EPK DT

VPRAŠAJTE NAS

Podatke, ki ste jih navedli, bomo uporabili izključno za namen poslovne komunikacije. Več o politiki zasebnosti .